Makelaar West-Friesland Drechterland

Drechterland zit samen met gemeente Opmeer in het bovensegment qua huizenprijzen in West-Friesland. De gemiddelde aankoopprijs van een woning in Drechterland is op dit moment € 238.000 (het landelijk gemiddelde is € 244.000). De huizenprijzen in West-Friesland zijn in het afgelopen jaar met 7,8% gestegen. In Drechterland ligt dit percentage boven het gemiddelde op 15%.
 
Bereken de waarde van mijn huis
 
Bereken mijn hypotheek maandlasten
 

Makelaars uit West-Friesland

De gemeente Drechterland ligt ten oosten van Hoorn en grenst aan het Markermeer. Het gemeentehuis van Drechterland ligt in Hoogkarspel.Deze regio is goed bereikbaar via de N302 en N506. Op dit moment wordt er zelfs gewerkt aan een nieuwe 4-baans verbinding die de N302 moet vervangen. De weg zal eind 2018 gereed zijn. Als Westfriese makelaar zijn wij erg bekend met deze omgeving, omdat één van onze makelaars jaren woonachtig is geweest in Hoogkarspel en Grootebroek. Door ons netwerk als makelaar in deze regio zijn we in staat om voor u het maximaal haalbare te realiseren als het gaat om het kopen of verkopen van huizen. De gemeente biedt woningen in elke prijsklasse en voor elke samenstelling zoals starters, gezinnen en mensen op leeftijd. De voorzieningen in de gemeente zijn hier goed op ingesteld. Er is voor zowel starters als gezinnen een fantastisch aanbod aan woningen. Gemiddeld staan er ongeveer 125 woningen te koop en prijzen liggen tussen de € 144.000 en € 1.100.000.
 


2 maanden gratis een makelaar

Door de slechte ervaringen van velen met verschillende makelaarskantoren, is er bij veel huishoudens een vertrouwensbreuk ontstaan met de makelaardij. Kantoren die tijdens de huizencrisis geen huizen verkochten en toch geld verdienden aan huishoudens, dit kan simpelweg niet kloppen.
Als Makelaardij West-Friesland distantiëren wij ons ver van dergelijke verkooppraktijken en willen bewijzen dat het tegendeel ook mogelijk is. Wij hebben de overtuiging dat we uw woning in 2 maanden verkopen tegen de beste prijs en de veste voorwaarden. Mocht dit toch niet lukken, dan kunt u de verkoopopdracht na 2 maanden kosteloos beëindigen of u gaat verder met ons op no-cure-no-pay basis, zonder verdere verplichtingen.

  • Makelaars geboren en getogen in West-Friesland
  • Gratis 2 maanden op proef
  • Strategisch op het gebied van online verkoop
  • Geen verborgen kosten in het contract
  • Niet verkopen? Geen kosten! (no-cure-no-pay)
  • Geen peperdure presentaties en advertenties
  • Een uitgebreid netwerk in gemeente Drechterland

 
Afspraak maken   0228 851 853

 

 

Kenmerken voor wonen in gemeente Drechterland

Gemeente Drechterland Kenmerken
Inwoners 19.900
Oppervlakte 80,74 km² (327 inwoners per km²)
Huishoudens 8.100
Gemiddelde aankoopwaarde € 238.000
Gemiddelde WOZ waarde € 231,000
Gemiddelde verkooptijd 4,9 maanden
Onze verkooptijd 2,2 maanden
Dorpen Hoogkarspel, Blokdijk, De Buurt, Hem, Oosterblokker, Oosterleek, Schellinkhout, Venhuizen, Westwoud en Wijdenes.
Basisscholen Hoogkarspel: OBS ’t Skitteljacht, RKBS Het Kerspel en RKBS Mr. Spigtschool
Oosterblokker: RKBS Pancratiusschool
Schellinkhout: OBS Jan Luykenschool
Venhuizen: OBS ’t Padland en RKBS Jozefschool
Westwoud: OBS ’t Skitteljachten RKBS De Regenboog
Wijdenes: OBS Roelof van Wienesse

Het woon-werk verkeer met de auto is vanuit Drechterland goed. De huidige verbindingsweg N302 (Hoorn-Enkhuizen) vormt samen met de N506 een comfortabele verbinding met de A7 en de omliggende steden in West-Friesland. Bovendien wordt van de N302 een vierbaans snelweg gemaakt, welke eind 2018 gereed moet zijn. De verbinding met de omliggende steden en Amsterdam verbeteren hierdoor nog verder.

Reizen met het openbaar vervoer is in de gemeente Drechterland uitstekend te noemen. Er rijdt ieder half uur een trein tussen Hoorn en Enkhuizen. Deze stopt op de volgende locaties: Bovenkarspel, Grootebroek, Hoogkarspel en Hoorn Kersenboogerd.
 

Welke huizen staan er te koop?

Vind alle huizen die in de gemeente Drechterland te koop staan:

Bij het aankopen van een woning bieden wij graag onze hulp. Als aankoopmakelaar helpen wij u bij het uitzoeken van de nieuwste woningen op de markt, inspecteren wij het huis op belangrijke punten, zorgen we voor de gunstigste prijs bij onderhandelingen en regelen we de juridische en administratieve afhandeling.
 

Het makelaarsteam in Drechterland

Ons team bestaat uit enthousiaste en goed gekwalificeerde makelaars die geboren en getogen zijn in verschillende regio’s in West-Friesland. Met liefde voor het vak en kennis van al het moois wat de gemeente Drechterland te bieden heeft, kennen wij de woningmarkt in Hoogkarspel, Bovenkarspel, Grootebroek en omliggende dorpen als geen ander. Wilt u weten wat wij als Wesfriese makelaar voor u kunnen betekenen? Wij komen vrijblijvend langs voor een adviesgesprek.
 

Tarieven

Door de aantrekkende woningmarkt richt onze verkoop strategie zich vooral op de onderhandeling. Geld investeren in dure presentaties en advertenties beschouwen wij als overbodig in een markt waar je minder moeite hoeft te doen om kopers te vinden. Hierdoor bent u met Makelaardij West-Friesland een stuk goedkoper uit en focussen wij ons op zaken die het meeste rendement opleveren; een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Voordelen:

  • Lagere makelaarskosten
  • Hogere verkoopprijs

Binnen de gemeente Drechterland vallen de volgende dorpen: Hoogkarspel, Blokdijk, De Buurt, Hem, Oosterblokker, Oosterleek, Schellinkhout, Venhuizen, Westwoud en Wijdenes. Kosten voor een makelaar in deze dorpen zijn eenvoudig van opbouw. Bent u benieuwd tegen welk laag makelaarstarief wij uw huis kunnen verkopen en tegen welke verkoopprijs? Wij komen graag bij u langs om u te informeren.

 
Afspraak maken   0228 851 853

 

Online strategie

Makelaardij West-Friesland werkt met collega’s die meer dan 20 jaar ervaring hebben in de online marketing. Dit heeft als groot voordeel dat we weten hoe je online de juiste doelgroep vindt voor de verkoop van een woning. Zo zorgen wij er voor dat uw huis goed gevonden wordt op Funda, Google en social media en passen wij online technieken en metingen toe die er voor zorgen dat wij het aantal bezichtigingen per woning kunnen maximaliseren. Deze manier van werken levert een hoop tijdwinst op waardoor de makelaars kosten lager zijn en wij meer kunnen focussen op het rendement uit uw verkoop.

 

Taxaties en technische keuringen

Binnen onze makelaardij werken wij met taxateurs en bouwkundig specialisten voor technische keuringen van woningen of panden in West-Friesland. Benieuwd naar wat uw woning waard is? Wij helpen u graag verder met een taxatie.

 

Openingstijden

Afspraak maken met de Westfriese makelaars voor Drechterland? Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9:00 tot 21:00 uur.

 
Afspraak maken   0228 851 853